«Τουριστική Επίδραση και Στρατηγικές Μόχλευσης των Ολυμπιακών Αγώνων»

«Τουριστική Επίδραση και Στρατηγικές Μόχλευσης των Ολυμπιακών Αγώνων»

Περιοδικό Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής
Τόμος 14, Τεύχος 1
2017
Σελίδες: 
1-16
issn: 
1791-6933
«Τουριστική Επίδραση και Στρατηγικές Μόχλευσης των Ολυμπιακών Αγώνων»
Παπαϊωάννου Α., & Κριεμάδης Θ.

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού

2017
Περίληψη: 

Η διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην προοπτική ανάπτυξης της διοργανώτριας πόλης και κατ’ επέκταση της χώρας ως τουριστικού προορισμού. Η Φιλοξενία των Ολυμπιακών αγώνων μπορεί να προκαλέσει θετικές επιδράσεις στην τουριστική ζήτηση σε μακροπρόθεσμη βάση, αλλά τα πρόσθετα έσοδα μπορεί να μην αντισταθμίζουν τις δαπάνες επένδυσης της διοργανώτριας πόλης. Σκοπός της συγκεκριμένης έρευνας είναι να αναδείξει τις τουριστικές επιδράσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ, της Αθήνας, του Λονδίνου και του Πεκίνου. Επιπρόσθετα, η έρευνα αποσκοπεί να παρουσιάσει στρατηγικές μόχλευσης για την αποτελεσματική αξιοποίηση των δυνητικών οφελών του τουρισμού πού προκύπτουν από την διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, για την διοργανώτρια πόλη, οι οποίες θα πρέπει να εφαρμοστούν, προκειμένου να αυξηθεί η οικονομική και κοινωνική αξία για το κοινωνικό σύνολο και να καταστούν βιώσιμα αυτά τα αθλητικά γεγονότα. Η έρευνα παρουσιάζει και επεξηγεί τις ακόλουθες στρατηγικές μόχλευσης των Ολυμπιακών Αγώνων: (α) «Τοποθέτηση» της διοργανώτριας πόλης ως τουριστικού προορισμού στην αγορά, (β) Ενίσχυση των δαπανών των επισκεπτών, (γ) Επιμήκυνση της διαμονής των επισκεπτών, (δ) Ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων, (ε) Διαφημιστική και ειδησεογραφική προβολή μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων (στ) Χρησιμοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων στη διαφήμιση και στις προωθητικές ενέργειες.

Λέξεις Κλειδιά: 

μεγάλα αθλητικά γεγονότα, μάνατζμεντ, στρατηγικές μόχλευσης

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής (Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α.Α.) είναι ένα επιστημονικό σωματείο που σκοπό έχει τον προβληματισμό και την έρευνα πάνω σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης του αθλητισμού.

Menu

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα της ΕλλΕΕΔΑΑ και του χώρου της οργάνωσης και διοίκησης του αθλητισμού. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής - ΕλλΕΕΔΑΑ

Λεωφόρος Νίκης 57, Θεσσαλονίκη, 54622

info@elleda.gr

www.elleda.gr